Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

                                         PART #1






            Ήδη στα μισά του καλοκαιριού και ρίχνεις κρυφές ματιές από τον υπολογιστή της δουλειάς σε παραλίες και νησιά με τον ήλιο να μπαίνει από την τζαμαρία για να χαϊδέψει το δέρμα σου και να σε κάνει να ονειρευτείς έστω και λίγο κάποιο τριήμερο ή τις διακοπές που πλησιάζουν με την άδειά σου...Κάπου εκεί έρχομαι κι εγώ .....Και σου έχω προτάσεις..........


                                        ΑΝΔΡΟΣ

  • Η Άνδρος ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών των Κυκλάδων και βρίσκεται δύο ώρες από την Αθήνα.Πρωτεύουσά της η Άνδρος ή αλλιώς Χώρα.Είναι πολύ όμορφο και πράσινο νησί με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.



  • Η Άνδρος έχει δεκάδες παραλίες είτε με άμμο.είτε βραχώδεις.Οι πιο δημοφιλείς είναι στην Χώρα.η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το λιμάνι της Χώρας.



  • Στο νησί μπορείς να βρεις πολλά μουσεία με το πιο γνωστό το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το οποίο βρίσκεται στην Χώρα και ιδρύθηκε από τους Βασίλη κι Ελίζα Γουλανδρή το 1979.
  • Το Μπατσί συνίσταται για βραδινές εξόδους καθώς είναι γεμάτο από γραφικά ταβερνάκια,μαγαζιά με χαλαρή μουσική και θέα μέχρι μπαράκια για χορό μέχρι πρωίας.


  • Πριν φύγεις από την Άνδρο πρέπει να'χεις δοκιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ όπως την Φρουτάλια ή Φουρτάλια (ομελέτα με πατάτες και παραδοσιακά λουκάνικα),αμυγδαλωτά,παστέλια και καλτσούνια.(τα βρίσκεις σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του νησιού)Καθώς επίσης να πιείτε σουμάδα.(λευκό ποτό απο γαλάκτωμα αμυγδάλου)






ΛΕΣΒΟΣ



  • Η Λέσβος βρίσκεται στο βορειανατολικό Αιγαίο και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας σε μέγεθος(μετά την Κρήτη και την Εύβοια).Πρωτεύουσά της είναι η Μυτιλήνη,χτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.Είναι έδρα του πανεπιστημίου Αιγαίου.Σημαντικές κωμοπόλεις είναι η Αγιάσος,η Καλλονή,η Μύθημνα και το Πλωμάρι.


  • Η Λέσβος έχει πολλές όμορφες παραλίες που καλύπτουν κάθε γούστο.Η παραλία Βατερών (ψιλή άμμος και βαθυγάλανα νερά),η παραλία Ερεσού (κρυστάλλινη θάλασα και αμμουδιά μήκους δυόμιση χιλιομέτρων με λεπτή άμμο),Πέτρας (χρυσαφένια αμμουδιά.Η περιοχή διαθέτει πολλά ξενοδοχεία,εστιατόρια και τουριστικά είδη),Μόλυβος,παραλίες σαν τον κόλπο Καλλονής και τον Μονδαμάδο,Τάρτη(από τις μεγαλύτερες τπυ νησιού με βότσαλο)






  • Για να καλύψεις τις γαστρονομικές σου επιθυμίες αξίζει να δοκιμάσεις λαδοτύρι,σαρδέλες Καλλονής,μέλι όπως το πευκόμελο ή ανθόμελο και γλυκά του κουταλιού όπως νεράντζι,κυδώνι, ντοματάκι,καρπούζι.Μην ξεχάσεις το ούζο για το οποίο είναι γνωστό το νησί.





ΜΥΚΟΝΟΣ

  • Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο νησί της Ελλάδας(μαζί με την Σαντορίνη)στους ξένους τουρίστες.Ανήκει στις Κυκλάδες και απέχει τέσσερις ώρες από την Αθήνα.Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα.Το πιο γνωστό σημείο της είναι η μικρή Βενετία.

Είναι το νησί που επικρατούν τα πάρτυ τα οποία ξεκινούν από το πρωί στις παραλίες και τελειώνουν την επόμενη ημέρα.Η νυχτερινή της ζωή θεωρείται από τις πιο ζωντανές κι ενεργές της Ευρώπης.


  • Η Μύκονος διαθέτει πολλές επιλογές σε παραλίες.Από τις πιο γνωστές είναι το Παραντάις όπου γίνονται μεγάλα πάρτυ και πόλος έλξης διασημοτήτων.Πολύ όμορφη παραλία είναι αυτή της Παράγκας με μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο του νησιού με άμμου και κρυστάλλινα νερά.Η Κάπαρη είναι μια παραλία που θα σε ανταμέιψει με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα το ιερό νησί της Δήλου.Άλλη μία κοσμική παραλία είναι η Ελιά με χρυσαφένια αμμουδιά και δίπλα της το Καλό λιβάδι που είναι από τις μεγαλύτερες σε μήκος και πλάτος του νησιού.


  • Το νησί είναι πλούσιο σε τοπικά εδέσματα που αξίζει να δοκιμάσετε.Όπως είναι τα λουκάνικα Μυκόνου που καρυκεύονται με θρούμπι,μπαχάρι,αλάτι,ρίγανη,πιπέρι και ξεραίνονται στον αέρα και κοπανιστή Μυκόνου (έχει αναγνωριστεί επίσημα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης) όπου είναι μαλακό τυρί από ζύμωση με έντονη καυτερή γεύση.


have fun
enjoy the sun
&
sea!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου