Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ #2






 Έφτασε ο Ιούλιος στο τέλος του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Καλοκαίρι τελείωσε.Για τους περισσότερους τώρα ξεκινάει καθώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας των αδειών.Ο μήνας που για έναν ολόκληρο χρόνο ονειρευόσουν ακρογιαλιές,θάλασσα και ηρεμία..Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις αποφασίσει ακόμη για το μέρος που θα απολαύσεις όσα ονειρευόσουν..Κάπου εδώ έρχομαι εγώ και σου έχω προτάσεις..Μέρος δεύτερο :)






                                      ΠΑΡΟΣ 


Η Πάρος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου.Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Τα πιο γνωστά σημεία του νησιού είναι ο μεγάλος κόλπος της Νάουσας (από τα πιο γραφικά λιμάνια) και η Παροικιά (μεγάλος κόλπος δυτικά του νησιού)

Κοντά στην Παροικιά βρίσκονται τα αρχαία λατομεία που εξορυσσόταν άριστης ποιότητας λευκό μάεμαρο.Από αυτό το μάρμαρο έχουν φτιαχτεί πασίγνωστα γλυπτά όπως η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.



Στην πρωτεύουσα της Πάρου σε μικρή απόσταση από το λιμάνι βρίσκεται ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.Είναι από τους αρχαιότερους και καλά διατηρημένους ναούς της Ελλάδας.Σύμφωνα με την παράδοση 99 πύλες (πόρτες) είναι φανερές ενώ η 100ή θα φανερωθεί με το άνοιγμα της Μυστικής πόρτας που βρίσκεται στην Αγία Σοφιά.



Η Πάρος έχει πολλές και όμορφες παραλίες.Από τις πιο γνωστές είναι νότια της Παροικιάς,την Πούντα,η οποία είναι οργανωμένηκαι διαθέτει σχολές για kite και wind-surf.
Από το λιμανάκι της Πούντα φεύγουν φέρρυ για Αντίπαρο.
Οι κολυμπήθρες βρίσκονται δυτικά της Νάουσας.Το όνομά της η  παραλία το πήρε επειδή οι βράχοι από γρανίτη που την περιβάλλουν δημιουργούν κοιλότητες που γεμίζουν με θαλασσινό νερό και μοιάζουν με κολυμπήθρες.
Κοντά στην Νάουσα επίσης βρίσκεται και η παραλία της Σάντα Μαρία με κρυστάλλινα νερά και λεπτή άμμο.Τέλος η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής είναι από τις ομορφότερες και είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.


Στην Πάρο θα βρεις σε αφθονία φασκόμηλο,ρίγανη,μάραθο,δεντρολίβανο,χαρουπιές και συκιές.
Αξίζει να δοκιμάσεις ρεβιθάδα με κρεμμύδια,λιαστό παστό ψάρι,ξινομυζήθρα καθώς το τοπικό τσίπουρο ''σούμα''


ΥΔΡΑ







Η Ύδρα βρίσκεται στον Αργοσαρωνικόμε ιδιαίτερα σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση.Έπαιξε σημαντικό ρόλο στον  αγώνα της Επανάστασης του 1821.Από το νησί κατάγονταν μεγάλα ονόματα όπως ο Ανδρέας Μιαούλης,Κουντουριώτης.Η πόλη της Ύδρας έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια.


Όταν πας στην Ύδρα ένα είναι το σίγουρο.Θα περπατήσεις...!!!!Εναλλακτικά για να πας σε διάφορες παραλίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις βάρκες-ταξί.
Από τα τα γνωστότερα και ομορφότερα μέρη του νησιού είναι η Σπηλιά.Πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.Είναι βραχώδης και προσφέρεται για μακροβούτια στα πολύ βαθιά νερά της. 

Λίγο πιο δίπλα  κάτω από τα κανόνια βρίσκεται η Υδρονέλα η οποία βρίσκεται και αυτή πάνω στα βράχια.Το Αυλάκι βρίσκεται αμέσως μετά.Μια πανέμορφη παραλία γεμάτη βότσαλα με μουσική υπόκρουση από το beach bar που υπάρχει εκεί.

Περπατώντας στον παραλιακό δρόμο φτάνουμε στο Καμίνι.Φυσικό λιμανάκι γεμάτο ψαρόβαρκες.Δίπλα του υπάρχει η μικρή παραλία το μικρό Καμίνι με βότσαλο.Κατάλληλη για παιδιά και θαλάσσια σπορ.Στον τελευταίο όρμο πριν το λιμανάκι της ύδρας είναι το Μανδράκι. Παλιό πολεμικό λιμάνι του νησιού.



Στη Ύδρα μπορείς ν'απολαύσεις μια μεγάλη ποικιλία από τοπικές παραδοσιακές νησιώτικες γεύσεις.,όπως τα φημισμένα αμυγδαλωτά με ανθόνερο,ξύσμα λεμονιού και μέλι.Στα ταβερνάκια του νησιού μπορείτε να απολαύσετε  ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα,κολοκυθοκεφτέδες με φέτα,καλαμάρια γεμιστά με τυρί και ολόφρεσκα ψάρια στα κάρβουνα.


Στο νησί μπορείς να  βρεις και ν'αγοράσεις  κεντήματα,κεραμικά,κοσμήματα και είδη λαϊκής τέχνης.Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το ντόπιο λιαστό κρασί από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.






have fun
enjoy the sun
&
sea!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου